Opleiding voor het werk dat hij heeft gedaan. | mfrensch.nl

Uiteraard zoals iedere 6 jarige verplicht is in Nederland begonnen op de lagere school van 1952 tot 1958 gelegen aan de Oostlaan tegen over de Kerk. Gebouw is er niet meer er staat nu een appartimenten gebouw.

Dan naar de ambachtschool "Sasbout Vosmeer" gevestigd aan de Oude Langedijk in Delft de ingang van de school was op de Beestenmarkt van 1958 tot 1960.

Op deze Ambachtschool nog de avond school gevolgd voor aspirant gezel gedaan 1960 tot 1962.

Toen naar de avond HTS in Den Haag maar daar had Mari het na 3 maanden wel gezien dat ging hem niet worden, zijn moeder was daar niet blij mee en zei wat nu, ik ga weer in Delft naar school om voor Gezel te studeren.

Dus weer naar de Ambachtschool in Delft voor Gezel van 1963 tot 1964.

Toen nog een schriftelijke cursus gevolgd bij de Famus Artic school in Amsterdam.

Na deze cursus is Mari schriftelijk gaan studeren bij Studie Bouwcentrum in Dordrecht, Mari heeft daar de volgende diploma’s gehaald Assistent Uitvoerder, Uitvoerder en Opzichter, Organisatie en Calculatie.

Daarna zijn er nog wel werkgericht cursussen of bijscholingen gevolgd om bij te blijven.

Na de scholing en bijscholingen heeft Mari zijn werkzaamheden tot aan de beëindiging van zijn werkzame leven goed kunnen verrichten. Zodat er mensen van mening waren die dachten dat Mari een hoger opgeleide was en zoals eerder is aangegeven ging dat hem niet worden. Maar met een middelbare opleiding, kennis en ervaring kan je heel ver komen dat is wel gebleken.


© Mari Frensch 2021