De sporten die hij heeft beoefend. | mfrensch.nl

De vroegste sport was voetballen maar dat heeft mari niet lang gedaan, in een van de vroege elftallen is hij nog ongeslagen kampioen geworden.

Het jaar of iets langer daarna werd Mari de Keeper van het Elftal met Koos van der Burg als scorende speler in ons Elftal, hoezo scorende speler.

Dat Koos echt de schorende speler was blijkt wel uit het volgende in een van de te spelen wedstrijden tegen VitaNostra stonden we met de rust met 2-0 achter en in de rust kwam Koos naar mij toe en zei als jij er geen een meer doorlaat gaan score ik er in de tweede helft 3  in en dan winnen we toch nog.

En dat is dan toen ook echt zo gebeurd Koos maakte de 3 doelpunten waarvan een uit een corner Koos nam de corner zelf schoot hem hard naar een tegen speler in het strafschop gebied waardoor de bal terug kaatste richting Koos en toen de bal weer bij Koos was schoot hij hem in het doel.

Maar niet lang daarna heeft Mari onenigheid gehad met de trainer Toon Oosterman hij is toen van het trainings veld afgelopen naar huis gegaan en nooit meer naar het voetballen toe gegaan.

In 1978 is Mari omdat door zijn werkzaamheden in Rotterdam de lichaams beweging minder werden tijdens zijn werkzaamheden is hij in zijn vrije tijd weleens op de fiets gestapt om een stukje te gaan fietsen.

Dat heeft geleid tot het kopen van een Batavus Mondial Racefiets, en is hij in 1980 lid worden van nieuw opgerichte Toerclub Pijnacker.

In 1980 is Mari ook lid geworden van Sportvereniging “Koningshof” daar werd aan Badmintonnen gedaan.

Dat Badmintonnen is in 2007 ten einde gekomen omdat de vereniging dusdanig was geslonken dat het voor de verenging niet te houden was, de contributie werd dan zo hoog dat er nog meer zouden gaan afhaken dus toen is besloten de vereniging op te heffen. 

De baten die in de vereniging nog aan wezig waren zijn aan drie goede doelen uitgedeeld waarna de vereniging niet meer bestond.

Het fietsen dat doet Mari nog steeds en echt niet meer op de Batavus Racefiets die is in de loop der tijd menig maal vervangen of er is een andere bij gekomen, op dit momeant heeft Mari nog 3 race fietsen waarvan de oudste eind 2023 dan 28 jaar oud wordt en de nieuwste race fiets wordt in juni 2023 al weer 6 jaar oud. 

Door een val met de race fiets op 9 oktober 2022 waarbij de twee bovenste nekwervels zijn gebroken is het fietsen op een race fiets over en uit voor Mari hij heeft dan ook zijn 3 racefietsen en de Elite hometrainer verkocht.

Dus vanaf medio 2023 fietst Mari alleen nog maar op zijn zoals men noemd gewone fiets en dat is de Koga Miyata Hybride fiets van 2000.


  

© Mari Frensch 2021