De fietsen van Mari

Bij Theo van der Maarel in de achtertuin helaas moeten we Theo † al jaren missen.

De fiets is van Mari de Rode Koga Myata ook gekocht in december 1995. 

De Rode Koga daar is veel over te vertellen deze is dus ook gekocht in 1995 bij Piet Leensvaart in Rotterdam, echter op de in 1995 gekochte fiets rijd Mari niet meer, het is wel de fiets op de foto bij Theo van der Maarel in de achtertuin, wat is er dan mee gebeurt.    

Dit  was de Rode Koga maar omdat het frame was gescheurd is het frame onder garantie vervangen door dit blanke frame en voorvork de rest is van de Rode Koga Myata fiets afkomstig.

Oeps een deuk in het frame en dat is gebeurt in de tweede rit dat Mari met dit frame aan het fietsen was en op het smalle fietspad van Koudekerk naar Woubrugge in botsing is gekomen met een tegenligger. Mari weet hier niets meer van omdat toen hij weer bij zijn positieven kwam hij in een Ambulance lag die hem naar het IJsselland ziekenhuis bracht ter controle.  

Gelukkig was er niets gebroken dus mocht Mari weer naar huis zijn vrouw en dochter hebben hem opgehaald bij het IJsselland ziekenhuis in Leiderdorp.

Met de fiets naar de fietsen maker en omdat de schade een verzekering kwestie was heeft Mari bij het te ontvangen schade bedrag geld bijgelegd en tegen de fietsen maker gezegd doe mij maar een heel nieuwe fiets voor deze fiets.

Die nieuwe fiets van 2005/2006 was weer een Rood met Zwart gekleurde Koga.

En op 1 juni 2011 zou Mari met de woensdag ochtend groep gaan fietsen echter hij is niet tot bij de groep die verzameld bij de viergang gekomen omdat hij op het fietspad langs het spoor tegen een ploteling overstekende los lopende hond is gereden.

Hij is daarbij geheel over de kop gegaan en op zijn rug terecht gekomen, Mari heeft de  schade door zijn rechtsbijstand verzekering laten regelen omdat de jongen die met de hond liep een in de bijstand lopende moeder had. Gelukkig is het allemaal goed gekomen en heeft de rechtsbijstand verzekering alle schade verhaald en ook nog smartegeld uitbetaald.                                            

De fiets die in 3 stukken op het fietspad lag bij Verbakel gebracht en kijken naar een nieuw frame, na enige discussie met Koga is door Koga een nieuw Aluminium Kimera frame geleverd en is alles van het kapotte frame overgebouwd op het nieuwe Koga Kimera frame.

Dus alles is van de fiets van 2006 behalve het frame en de voorvork en de trapas die zijn van 2011 en in begin 2015 heeft Mari de wielen vervangen door nieuwe RS31 wielen van Shimano, dat zijn de wielen op de foto. De wielen uit deze fiets zitten nu in de blauwe Koga fiets.

De Rode Koga Kimera waar Mari nu op rijd als hij niet op de Blauwe Koga rijd.

Oeps, bij het zich onderweg bevinden naar jeugdland ben ik op de sportlaan tegen een afzet aangereden er stonden meerdere hekken maar die waren voorzien van een horizontale Rood/Witte plank en ik zag dus het hek zonder die plant te laat en reed er vol op in en het hek stuiterde voor mij uit.

Ik bleef gewoon overeind op mijn Koga Kimera fiets zitten en reed gewoon door, de hele dag gewoon op de fiets gefietst.

De andere ochtend staat mijn fiets tegen een hek en dan zegt Martin Burgers joh moet je eens kijken naar die fiets tegen dat hek met de knik in de bovenbuis en schuine buis er zit gewoon een bult in. Ik kijk en zeg dat is mijn fiets die dus nu voorzien was van een kattenrug doordat ik een dag eerder tegen dat hek was aangereden.

Martin zegt daar kan je niet meer op fietsen, ik heb er gisteren ook de hele dag op gefietst dus vandaag fiets ik er weer de hele dag op en daarna kijken we verder wat er moet gebeuren.

Dus op zoek naar een nieuw frame op internet en bij Math Salden hadden ze een Aluminium Carrera frame van 799 voor 399 euro dat frame besteld in de maat L.

En alles van de fiets met het kapotte frame door Remco Krijgsman over laten bouwen zodat het weer een goed te berijden fiets is geworden. (zie foto onderaan.)

En zo ziet de fiets er uit nadat het Koga frame is vervangen door een Carrera frame dus nu is het een Carrera i.p.v. een Koga de fiets heeft de naam van het frame en niet van de onderdelen.

Hoe verzot kan iemand op fietsen zijn door op 71 jarige leeftijd nog een nieuwe race fiets te kopen wat Mari dan ook heeft gedaan in juni 2017 de nieuwe fiets opgehaald bij Struijk.

De nieuwe fiets is een Koga Kimera Premium voorzien van elektrisch schakelen en hydraulische schijfremmen. Is dit de laatste fiets die Mari heeft gekocht, hij denkt van niet de nieuwe fiets die nu wordt gekocht zal wel een elektrische aandrijving hebben en wellicht ook nog zijwieltjes.

Zoals je begint kan je dus ook eindigen, het eerste vervoermiddel had 4 wielen (een kinderwagen).   


© Mari Frensch 2015