Wat voor werk heeft Mari gedaan.

Mari is na de Ambachtschool "Sasbout Vosmeer” school in Delft gaan werken op 14 jarige leeftijd bij C.M. Lalleman en Zn. als leerling timmerman in de zomer van 1960 zponder er te hebben gesoliciteerd, Lalleman vroeg aan de oom van Mari wanneer komt hij bij ons werken.

Bij dit bedrijf heeft Mari 14 jaar gewerkt en in die 14 jaar is hij van leerling timmerman naar assistent uitvoerder gegroeid.

Door enige onenigheid is Mari na 14 jaar daar weggegaan in 1974 om te gaan werken bij de ZHBC en L. Loeve B.V. beide bedrijven worden genoemd omdat hij voor beide bedrijven werkzaamheden heeft verricht. Daar werkende heeft Mari veel geleerd over beton verwerking en de weg en waterbouw kant. Naar aanleiding van een advertentie in de krant die Mari kreeg van een kennissen waar hij op de vrijdagavonden veel kwam met zijn zwager Peet heeft hij op de advertentie gesolliciteerd en is daar ook aangenomen. Het bedrijf van de advertentie was J.S. van Hennik op Rotterdam Zuid.

In Rotterdam heeft Mari dus gewerkt bij J.S. van Hennik op Rotterdam Zuid, dit aannemers bedrijf had een nieuwbouw-, en een onderhoud afdeling. En bij de onderhoud afdeling is Mari in dienst gekomen als meewerkend uitvoerder, maar van het meewerken is weinig terecht gekomen. Hoewel Mari was niet te beroerd om mee te helpen bij het lossen van een vrachtwagen met wand panelen voor de MTS school in de Witte de Witstraat te Rotterdam. Bij dit bedrijf is Mari na 4 jaar weer weggegaan om bij Woningbouw Vereniging Berkel en Rodenrijs te gaan werken.

Bij dit bedrijf is Mari in dienst gekomen als bouwkundig Technisch Medewerker. Hier heeft Mari het langer dan 4 jaar uitgehouden en hier is Mari ook in aanraking gekomen met de PC omdat vanaf 1986 digitaal gewerkt ging worden heeft Mari toen ook hier zijn eerste PC gekregen die door de WBV was aangeschaft en in maandelijkse termijnen werd terug betaald.

Hier ook veel mee gemaakt en uiteindelijk na ruim 8 jaar ging Mari een ander baan zoeken zijn vrouw zei waarom doe je dat je zit daar toch goed, totdat zij oook in de gaten kreeg dat ik het daar niet meer echt goed naar mijn zin had. Op uitnodiging van een oud collega van Bouwbedrijf van Hennik is Mari naar de bedrijven contact dagen in Rotterdam Ahoi gegaan, de oud collega Cor van Putten was nadat J.S. van Hennik failliet was verklaart een nieuw bouwbedrijf begonnen in een holding van Meijers Vloerenbedrijf de naam van het Bouwbedrijf Meijers. En bij dat contact op de dag vertelde Cor van Putten dat hij een uitvoerder zocht, waarop Mari zei zeg maar wat je te bieden hebt. Cor zei meen je dat, ja anders xeg ik het niet. Cor zei ik ben met ienmand bezig maar ik bel jou nog wel opbinnen 14 dagen, na 12 dagen belde Cor en zei met die ander is het niets geworden heb jij nog steeds interesse. Onder bepaalde voor waarden wil ik er wel over praten en nadenken. Er is dus weer contact geweest en met passen en meten over hoe en wat heeft Mari de nieuwe baan aanvaard. Dus een ontslag aanvraag bij de WBV was dus aan de orde.

Bij dit bedrijf is Mari dan ook na ruim 9 jaar WBV gaan werken dus weer de bouw in en het eerste werk waar hij voor was aangenomen was een verbouwing van een nieuw kantoor pand bestaande uit 7 verdiepingen voor de inhuizing van NMB Lease aan de Kaspeldreef in Amsterdam Zuid-Oost. De planning was strak en de NMB had beloningen voor degene die op tijd zijn werkzaamheden had afgerond waardoor Cor van Putten tegen Mari zei als jij op tijd klaar ben krijg je 1500 gulden schoon in je handen.

En Mari was op tijd klaar en heeft van de beloning daarvoor via het bedrijf een nieuwe computer gekocht zijn tweede exemplaar dus het werk ging gewoon zijn gangetje totdat Mari werd opgebeld door Cor van Putten met de vraag heb je je agenda bij de hand ik wil een afspraak vast leggen. De agenda bij de hand en de afspraak was dat ik op 16 april 1992 bij Hotel Princeville diende te zijn verder zou ik het dan nog wel horen. Het bleek dat ik werd ingeschakeld voor de naamswijziging van de NMB Bank naar ING Bank.

 

   


© Mari Frensch 2015